Header_1920_02.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_10.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_01.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_09.jpg
Nieuwsafbeelding

Update coronamaatregelen

10-1-2022  | 

Op vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats. Ook in de sport worden versoepelingen doorgevoerd.

Met ingang van zaterdag 15 januari mag iedereen (jeugd én volwassenen) zowel binnen als buiten sporten én onderling binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. Er geldt daarbij geen eindtijd meer.  


Vanaf deze datum zijn de volgende maatregelen nog van toepassing: 

 • Competitiewedstrijden zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn wel toegestaan. 
 • Er mag geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden aanwezig zijn.
 • Op binnensportlocaties geldt dat het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht is, behalve tijdens het sporten zelf. Daarnaast dienen sporters vanaf 18 jaar bij het betreden van de locatie te worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB). 
 • Op buitensportlocaties geldt dat in de binnenruimtes, zoals het clubhuis, het dragen van een mondkapje verplicht is voor iedereen vanaf 13 jaar. De horeca mag enkel open zijn voor afhalen. Andere faciliteiten zoals kleedkamers, toiletten en douches mogen ook open mits daar vooraf wordt gecontroleerd op het CTB. 

Zowel de veelgestelde vragen in het KNHB coronadossier als het algemeen sportprotocol van het NOC*NSF zijn inmiddels weer aangepast aan de situatie per 15 januari 2022.Houd je aan de regels!

Het is en blijft van groot belang dat we ons allemaal aan de geldende regels houden. De 1,5 meter afstand, het mondkapje in CTB-plichtige omgevingen en de correcte controle van het CTB (zie hieronder voor meer details): als we willen blijven sporten, is het van groot belang dat we dit blijven naleven. Denk daarbij ook aan de basisregels (handen wassen, geen handen schudden en ventileren).Laren Clubhuis

 • Het clubhuis is gesloten.
 • Iedereen maakt gebruik van de buitentoiletten.


Laren Blaashal


 1. Corona toegangsbewijs (CTB) blaashal
 • Voor alle binnensporten, dus ook in onze blaashal, geldt een verplichte CTB check voor iedereen vanaf 18 jaar.
 • Kun je geen (geldige) CTB laten zien, dan mag je de blaashal niet in.
 • In de blaashal zijn coach/manager van elk team verantwoordelijk voor de CTB check. Bij trainingen is dit steeds de trainer. Dit kan met de corona check app op de eigen telefoon.
 • De zaalwedstrijdleiding dient voorafgaand aan de wedstrijd zeker te stellen dat door de manager/coach van resp. beide teams/begeleiding deze check correct is uitgevoerd.
 • Deze regels gelden voor alle (bezoekende) teams/clubs die gebruik maken de Laren Blaashal.
 1. Geen publiek in blaashal
 • Er is geen publiek toegestaan in de blaashal, behalve trainers en wedstrijdfunctionarissen (zaalleiding, coach/manager, scheidsrechter en verenigingsfunctionaris). 
 1. Aanwezigheid spelers/wedstrijdfunctionarissen in de Blaashal
 • Een team mag niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de training of wedstrijd in de Blaashal komen
 • Uitgebreide teambesprekingen in de blaashal zijn niet toegestaan; hiervoor wordt verwezen naar buiten
 • Elke speler en/of wedstrijdfunctionaris wordt geacht direct na de wedstrijd de blaashal te verlaten. 
 • Draag mondkapje (vanaf 13 jaar) voorzover mogelijk.

Sportcomplex

 • Er mag geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden aanwezig zijn op ons sportcomplex


Algemeen 

 • Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).


Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 m afstand van anderen
 • Vermijd drukte
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
 • Schud geen handen
 • Zorg voor voldoende frisse lucht
 • Draag een mondkapje


NOC*NSF protocol verantwoord sporten

Alle relevante informatie vind je in het NOC*NSF sportprotocol. Dit protocol geeft verenigingen, sporters, trainers/coaches, vrijwilligers, ouders/verzorgers en gemeenten richting hoe te handelen, uitgaande van de huidige maatregelen. Dit document wordt regelmatig aangepast dus lees het door!KNHB protocol

Ook kun je een KNHB sportprotocol vinden op de protocollen-pagina van de KNHB. Een aantal van de aanpassingen die zijn gedaan naar aanleiding van de versoepelingen, heeft betrekking op de horeca op sportverenigingen. Vijf belangrijke punten om te blijven onthouden:


 1. Blijf up to date

De regelgeving rondom corona is continu aan verandering onderhevig. Houd daarom de Laren website en het Laren corona protocol goed in de gaten i.v.m. aanpassingen; beide worden voortdurend bijgewerkt.


 1. Thuisquarantaine

Ben je buiten Europa of in een risicogebied op vakantie geweest? Blijf uit voorzorg na terugkomst thuis in quarantaine conform de richtlijnen. Check of jouw vakantieland of -regio binnen het risicogebied valt en houd updates in de gaten.


 1. Gezondheidsklachten

Ook als je klachten hebt, blijf thuis. Sla de training of oefenwedstrijd over en spreek elkaar gerust hierop aan. Zo voorkomen we besmettingen en kunnen we allemaal veilig op de club blijven hockeyen en elkaar ontmoeten. Zie evt. ook Check Covid-19 gezondheidsklachten.


 1. Positieve test

Bij een positieve uitslag van de Covid-19 test van één van onze leden vragen we om een mailbericht hierover te sturen aan het bestuur. Doe dit aan Stijn Eijkman (beheerder Laren Corona protocol) via: [email protected]. Laat daarin weten wie besmet is en wanneer diegene voor het laatst op de club is geweest. In onderling overleg met de Medische Commissie zal afhankelijk van de situatie worden vastgesteld wat de eventuele vervolgstappen zijn. Dit zal gebeuren op vertrouwelijke basis.


 1. Wat moet ik doen als iemand in mijn team positief getest heeft op het Coronavirus?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. 

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. En thuisblijven zodra 1 van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! 
Nog vragen? e-mail naar [email protected]Met sportieve groet,


Bestuur, TC en Jeugdtafel
Sponsors
H1 - Gooische
zondag 13-2 uit om 14:45 info
ZD1 - Bloemendaal
zaterdag 22-1 uit om 12:00 info
Agenda
31-1 Bestuursvergadering


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Jolien Aartsen
Allegra Leendertse
Naomi Mosmans van Eeden
Annemarieke de Ruijter
Ophélie Verbeke