Header_1920_07.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_01.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_09.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_10.jpg Header_1920_06.jpg
Nieuwsafbeelding

Laren Corona protocol

23-9-2021  | 

Versoepelingen vanaf zaterdag 25 september


Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge op dinsdag 14 september werd duidelijk dat per 25 september weer een aantal landelijke maatregelen versoepeld dan wel aangepast wordt.


Anderhalvemeter

Geen 1.5 meter afstand meer! Vanaf a.s. zaterdag 25 september hoeft iedereen ook naast het veld geen afstand meer te houden.


Horeca en sport

Voor de sport geldt een aantal uitzonderingen op de regels voor de horeca die gelden vanaf 25 september. NOC*NSF heeft deze opgenomen in het Protocol Verantwoord Sporten

 • Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca duidelijk af te scheiden van de rest van de ruimte, bijvoorbeeld met een lint, tape of een plantenbak, zodat de rest van het clubhuis gebruikt kan blijven worden zonder het coronatoegangsbewijs (d.w.z. QR-code op CoronaCheck-app) te hoeven tonen.
 • Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06:00 00:00 uur.
 • Ook de basisregels blijven gelden.

Coronatoegangsbewijs/clubhuis

Er zijn wel nieuwe regels met betrekking tot de horeca 

 • Je moet je coronapas kunnen tonen als je in een door de club gecreĆ«erde afgeschermde ruimte in het clubhuis gaat zitten om wat te eten of te drinken. In alle andere gevallen is dat niet nodig. Je kan dus gewoon bij de bar je eten en drinken bestellen en het binnen of buiten opeten e/o drinken. Dit betekent dus dat men zonder coronatoegangsbewijs gebruik kan maken van alle andere faciliteiten in het clubhuis.
 • Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. 
 • Een coronapas (QR-code op CoronaCheck-app) krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.
 • De kleedkamers en douches zijn gewoon open.

Uitspelen?

Speel of kijk je op een andere club? Check goed de website van de betreffende club voor de daar geldende regels. 


Publiek
Met uitzondering van de wedstrijden in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren, gelden er vanaf 25 september geen beperkingen meer voor publiek bij sportwedstrijden.


Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 m afstand van anderen (vervalt vanaf 25 september)
 • Vermijd drukte
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
 • Schud geen handen

NOC*NSF protocol

Zie voor algemeen sportprotocol op de website van het NOC*NSF. Ook veelgestelde vragen zijn hier te vinden.  Dit protocol is door NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden is opgesteld en steeds actueel


KNHB protocol

Ook kun je een KNHB sportprotocol vinden op de protocollen-pagina van de KNHB. Een aantal van de aanpassingen die zijn gedaan naar aanleiding van de versoepelingen, heeft betrekking op de horeca op sportverenigingen. Vijf belangrijke punten om te blijven onthouden:


 1. Blijf up to date

De regelgeving rondom corona is continu aan verandering onderhevig. Houd daarom de LMHC website en het Laren Covid-19 protocol goed in de gaten i.v.m. aanpassingen; beide worden voortdurend bijgewerkt.


 1. Thuisquarantaine

Ben je buiten Europa of in een risicogebied op vakantie geweest? Blijf uit voorzorg na terugkomst thuis in quarantaine conform de richtlijnen. Check of jouw vakantieland of -regio binnen het risicogebied valt en houd updates in de gaten.


 1. Gezondheidsklachten

Ook als je klachten hebt, blijf thuis. Sla de training of oefenwedstrijd over en spreek elkaar gerust hierop aan. Zo voorkomen we besmettingen en kunnen we allemaal veilig op de club blijven hockeyen en elkaar ontmoeten. Zie evt. ook Check Covid-19 gezondheidsklachten.


 1. Positieve test

Bij een positieve uitslag van de Covid-19 test van één van onze leden vragen we om een mailbericht hierover te sturen aan het bestuur. Doe dit aan Stijn Eijkman (beheerder Laren Covid-19 protocol) via: [email protected]. Laat daarin weten wie besmet is en wanneer diegene voor het laatst op de club is geweest. In onderling overleg met de Medische Commissie zal afhankelijk van de situatie worden vastgesteld wat de eventuele vervolgstappen zijn. Dit zal gebeuren op vertrouwelijke basis.


 1. Wat moet ik doen als iemand in mijn team positief getest heeft op het Coronavirus?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. 

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. En thuisblijven zodra 1 van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! 
Nog vragen? e-mail naar [email protected]Met sportieve groet,


Bestuur, TC en Jeugdtafel
Sponsors
H1 - Victoria
zondag 24-10 thuis om 14:45 info
D1 - NMHC
zondag 24-10 thuis om 12:45 info
Agenda
23-10 Lustrum G-Hockey (20 jaar)
25-10 Bestuursvergadering
27-10 Opleidingen voor Bondsarbitrage
27-10 video meeting H1
29-10 video meeting H1


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Arjen Boesveldt
Livia van den Boogaard
Pieter Cox
Sienna Cziommer
Puck Ganzeboom
Tijs Roozendaal
Erik Peter Vermaat
Erik peter Vermaat