Header_1920_01.jpg Header_1920_09.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_10.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_04.jpg
Nieuwsafbeelding

Kernteams, trainingen en meer

19-8-2020  | 

Beste jongens en meisjes,


 

Sinds dit seizoen spreken we niet meer van 'breedteteams' maar van 'kernteams'. Deze teams, jullie dus, vormen namelijk de kern van onze club.

 

Trainingen

We hebben ervoor gekozen om per kernteam in A en B één teamtraining aan te bieden en in de C en D twee teamtrainingen. Ervaring uit het verleden leert dat de tweede training door teams vanaf de B-jeugd niet of nauwelijks werden bezocht. De tweede training of in geval van C en D-jeugd de derde training is een training die wordt gegeven door één van onze professionals. Deze trainingen zijn optioneel en gratis. LET OP: De teamtrainingen gaan dus voor en zijn verplicht. Je kunt dus NIET een teamtraining overslaan, omdat dat beter uit komt en in plaats daarvan naar het tweede of derde training komen.

Mocht nu blijken dat er bewezen behoefte is bij een A of B-kernteam om met het team een tweede teamtraining te willen, dan kijken we naar de wekelijkse opkomst van het team op de tweede kernteamtraining. Op basis daarvan zullen we dit zeker trachten te faciliteren. 

 

Trainingsduur

De duur van trainingen is naar 1 uur en een kwartier gegaan. Studies hebben aangetoond dat in één uur en een kwartier vaak meer gedaan wordt dan in anderhalf uur. Immers, er is meer noodzaak ontstaan om de tijd goed te benutten. De warming-up kan eventueel buiten het veld worden gedaan, waardoor je effectief tot anderhalf uur komt en er bovendien meer gehockeyd wordt. Hoe meer balcontacten, hoe meer je leert. Daarnaast hebben we daardoor ook nog eens meer ruimte op de velden gecreëerd waardoor er meer kernteams op één van de twee watervelden kunnen trainen. Zoals eerder gezegd, wordt er gedurende het seizoen gerouleerd.

 

Jongste jeugd

Last but not least hebben we de jongste jeugd o.g.v. trainingen uit elkaar gehaald, zodat er minder prikkels ontstaan. Bovendien laten we nu meisjes en jongens tegelijk trainen, zodat ze van elkaar kunnen leren. Dit alles wordt weer aangestuurd door onze pro’s.

 

Mochten er nog vragen zijn omtrent deze nieuwe opzet, dan is Eric Fintelman, Technisch Manager, bereikbaar via mail: [email protected]De TC & Jeugdtafel

   

 

 
Sponsors
H1 - Voordaan
zondag 20-9 uit om 14:45 info
D1 - hdm
vrijdag 18-9 uit om 20:30 info
Agenda
18-9 video meeting H1
21-9 Bestuursvergadering
23-9 video meeting H1
25-9 video meeting H1
28-9 jeugdtafel
 


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Hellen Broekman-beers
Annelotte Shano
Saar Vermeulen