Header_1920_10.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_09.jpg Header_1920_01.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_11.jpg
Nieuwsafbeelding

Geen competitie, wel trainen en onderlinge wedstrijdjes op hert veld (t/m 17 jaar)

14-10-2020  | 


Landelijke maatregelen per dinsdag 15 december - UpdateBeste leden, ouders en vrijwilligers,


Persconferentie van Minister-President Rutte op maandag 14 december 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van Minister-President Rutte op maandag 14 december en de afgekondigde lockdown tot en met 19 januari, heeft de competitieleiding van de KNHB een update geschreven met betrekking tot de herstart van de competities. Daarnaast mag de teams die uitkomen in de beide Hoofdklassen vanaf 17 december onder strikte voorwaarden weer opstarten. De voorwaarden staan beschreven zowel in het protocol opstarten topcompetities van NOC*NSF als het protocol topsporters ‘Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames’ van de KNHB.


Met ingang van dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten mag iedereen vanaf 18 jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van twee personen. De jeugd tot 18 jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand van elkaar in acht hoeven te nemen, maar er wordt geen competitie gespeeld. Op basis van de nieuwe maatregelen heeft NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten aangepast.


Tijdelijke aanpassing m.b.t. ingang sportcomplex.

Ingang veld 1/grasveld Eemnesserweg blijft voorlopig gesloten.


Laren en Corona

We vinden het fijn dat vooralsnog onze jongste jeugd en junioren voorlopig nog mogen blijven trainen en onderling wedstrijdjes spelen. Om nu ervoor te zorgen dat onze club ook de komende tijd een veilige plek blijft, plaatsen we hieronder samengevat de belangrijke regels en afspraken op een rij.


We hopen natuurijk dat iedereen zich goed aan alle maatregelen houdt. Op de club blijven de volgende maatregelen voor 1.5 meter afstand, looproutes en hygiëne onverminderd van kracht. Daar komen nog steeds vanuit NOC*NSF, KNHB en gemeente en overheid nog steeds aanvullende maatregelen bij. Om voor iedereen duidelijk te maken hoe wij op de club omgaan met de maatregelen is het Laren Covid-19 protocol opgesteld. Dit protocol vind je onderaan dit bericht als bijlage.


Daarnaast geldt onverminderd: Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. En houd je aan de regels. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.


Heb je nog verdere vragen, mail naar [email protected]lmhc.nl


————


Blaashal

 • De Weetabix blaashal is tot nader order gesloten.Dames 1 (hoofdklasse)

 • Dames 1 is het toegestaan vanaf donderdag d.d. 17 december, 2020  te trainen en wedstrijden te spelen indien wordt voldaan aan het strikte protocol opstarten topcompetities van NOC*NSF.
 • Gebruik kleedkamers t.b.v. Dames 1 en eventueel bezoekend team, is toegestaan. 
 • Clubhuis blijft gesloten.Clubhuis

 • Het clubhuis is gesloten, net als het terras en de buitenbar.
 • Kleedkamers zijn dicht net als alle de ruimtes voor teambesprekingen.
 • Alleen WC buiten (beneden) is toegankelijk (ga zo mogelijk thuis naar de WC).Training en wedstrijd

 • Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen (op een kwart veld). Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Voor kinderen t/m 17 jaar (trainen in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
 • Ouders/toeschouwers zijn helaas niet welkom bij trainingen en onderlinge wedstrijden. Ook door de gemeente zal hier streng op worden gehandhaafd!
 • Personen die tijdens een onderlinge wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer, coach of spelbegeleider/scheidsrechter, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie het Laren sportcomplex zo snel mogelijk verlaten.
 • Als je klaar bent met trainen of de onderlinge wedstrijd, verzoeken we je direct (via de juiste weg) naar huis te gaan.
 • Voor onze g-hockeyers gelden mogelijk aangepaste maatregelenHandhaving en naleving

Bij elk team vervult de manager automatisch de rol van corona-handhaver. Dit betekent dat deze zijn/haar eigen team zal aanspreken op strikte naleving (indien nodig) van afgekondigde maatregelen conform protocol.Overige punten

 • Houd je aan algemene afstandsregel van 1,5 meter.
 • Geregeld handen wassen.
 • Gebruik je eigen bidons.
 • Leen geen hockeyballen of kleding van elkaar.
 • Houd je aan de routing per veld (zie hiervoor ook plattegrond Laren Covid-19 protocol).
 • Vermijd drukte.
 • Blijf thuis als je je niet goed voelt (doe dit ook in geval van een huisgenoot).
 • Elkaar niet opjagen of rennen en vermijd ook onopzettelijk contact.
 • Ouders hebben door de week exclusief toegang tot het Laren complex ingeval ze ALLEEN in de hockeyshop attributen willen ophalen of kopen.
 • Ook is het toegestaan kort aanwezig te zijn bij de keeperstraining van de jongste jeugd i.v.m. aankleden. Wel dient men hierna z.s.m. het terrein weer te verlaten.
 • Alle regels gelden tot nader order en kunnen/zullen worden bijgesteld/aangepast indien vereist/noodzakelijk.5 belangrijke punten om te blijven onthouden:


 1. Blijf up to date

De regelgeving rondom corona is continu aan verandering onderhevig. Houd daarom de LMHC website en het Laren Covid-19 protocol goed in de gaten i.v.m. aanpassingen; beide worden voortdurend bijgewerkt.


 1. Thuisquarantaine

Ben je buiten Europa of in een risicogebied op vakantie geweest? Blijf uit voorzorg na terugkomst thuis in quarantaine conform de richtlijnen. Check of jouw vakantieland of -regio binnen het risicogebied valt en houd updates in de gaten.


 1. Gezondheidsklachten

Ook als je klachten hebt, blijf thuis. Sla de training of oefenwedstrijd over en spreek elkaar gerust hierop aan. Zo voorkomen we besmettingen en kunnen we allemaal veilig op de club blijven hockeyen en elkaar ontmoeten.


 1. Positieve test

Bij een positieve uitslag van de Covid-19 test van één van onze leden vragen we om een mailbericht hierover te sturen aan het bestuur. Doe dit aan Stijn Eijkman (beheerder Laren Covid-19 protocol) via: [email protected]. Laat daarin weten wie besmet is en wanneer diegene voor het laatst op de club is geweest. In onderling overleg met de Medische Commissie zal afhankelijk van de situatie worden vastgesteld wat de eventuele vervolgstappen zijn. Dit zal gebeuren op vertrouwelijke basis.


Aanvulling d.d. 5 november 2020:

Kinderen onder 13 jaar behoren tot de zgn. categorie 3 (= overig) en kunnen blijven sporten en naar school gaan in geval van corona in de klas (bij zowel een medeklasgenoot als leraar). Zie eventueel voor meer informatie de volgende link: https://lci.rivm.nl/Handreiking-contact-en-uitbraakonderzoek-kinderen.


Meer informatie:


 1. Aanmelden voordat je het Laren complex


Voordat je ons complex betreedt zal je je moeten registreren. Dit geldt voor elke dag dat je er bent of komt, en voor iedereen van 13 jaar of ouder. Mocht je hier niet aan willen of kunnen voldoen, dan kan je ons complex helaas niet betreden. Gebruik onderstaande link of lees met je smartphone de QR code af op de posters bij de ingangen van het complex. Bij registratie wordt moment van aanmelding automatisch vastgelegd. Klik hier voor registratie.


Bij deze registratie verklaar je dat je je:

 • Aan de protocollen en de huisregels van Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) conformeert,
 • Geen Covid-19* gerelateerde gezondheidsklachten hebt, geen huisgenoten met dergelijke gezondheidsklachten hebt en 10 dagen voor registratie niet in contact geweest bent met personen met dergelijke klachten,
 • de 10 dagen voorafgaand aan de registratie niet in een risicogebied (Rood of Oranje) geweest bent,
 • 1.5 meter afstand houdt tot personen die niet tot je huishouden behoren.


Laren spelers/speelsters hoeven zich niet te registreren in geval van:

 • Een wedstrijd met DWF (dit geldt ook voor de spelers van het bezoekende team).
 • Een reguliere training door de weeks of in het weekend (dit geldt ook voor de vaste trainers).Meer informatie vanuit de KNHB (incl. update d.d. 15 december 2020):

De KNHB heeft i.v.m. corona een aantal gedragsregels en aanvullende bepalingen gecommuniceerd. Tevens is er op de KNHB site een lijst met veelgestelde vragen geplaatst:
Nog vragen? e-mail aan [email protected]
Met sportieve groet,Bestuur, TC en Jeugdtafel
Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuwsSponsors
Gerelateerd nieuws
H1 - SCHC
zondag 7-3 thuis om 14:45 info
D1 - Kampong
zondag 31-1 uit om 12:45 info
Agenda
15-1 video meeting H1
19-1 Bestuursvergadering
 


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Carmen Araya Arancibia
Ronald Koppen
Fleur Lagaay
Arnoud van Mancius
Okke-Bas van der Steur
Berend Voorink