Header_1920_10.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_09.jpg Header_1920_01.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_11.jpg
Nieuwsafbeelding

METAMORFOSE LAREN DAMES 1

7-6-2020  | 

LAREN Dames 1 speelt het volgende seizoen met twee nieuwe ervaren speelsters en met vijf eigen talentvolle speelsters die doorstromen uit LAREN MA1.  Daarnaast is het begeleidingsteam vernieuwd en verstevigd met onder andere een nieuwe coach, Serge Spoelstra, en toptrainer Darren Cheesman. 

 

Commissielid tophockey Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) Hanneke Smabers: "Het komend seizoen versterkt LAREN het damesteam met twee nieuwe ervaren aanwinsten: Katerina Lacina en Esmee Broekhuizen die samen in Australië gespeeld hebben bij de Tassie Tigers. Katerina is een doorgewinterde Tsjechische international met 90 caps outdoor en 45 caps indoor op haar naam. We zijn heel blij met deze speelsters die met hun ervaring in buitenlandse competities iets extra’s meebrengen. Daarnaast vullen we het team verder aan met vijf talentvolle speelsters die doorstromen vanuit ons MA1 team, dat tweede werd van Nederland in het seizoen 2018/2019. Danielle Bakker (K), Yasmin Bergkamp, Sanne Hak, Sophie Schelfhout en Tessel van Waardhuizen maken het team nagenoeg compleet”.

 

"LAREN heeft daarnaast een compleet nieuw en uitgebalanceerd begeleidingsteam samengesteld, waarbinnen alle specialiteiten complementair zijn aan elkaar. Naast heel veel tophockey ervaring zitten er ervaren en gepassioneerde clubmensen in de staf die zorgen voor continuïteit en doorstroming van onze eigen talentvolle jeugd. In dat kader zal topper Darren Cheesman bij de jeugd een grote rol gaan spelen als trainer/coach en development manager”, aldus Smabers.


Hoofdsponsor ABN AMRO: "Met Laren Dames 1 zetten wij in op meer gelijke kansen voor vrouwen in de sport en we zullen ondersteunend zijn aan de groei (en hopelijk succes) van dit team in de komende jaren. Na een belangrijke rol als sponsor in het mannen hoofdklasse hockey focussen wij ons bij de vrouwen op de dames van Laren.”

 

UITGEBALANCEERD BEGELEIDINGSTEAM 

Met de samenstelling van de staf is er vooral gekeken naar de behoeften van de groep en de ambitie om aansluiting te krijgen bij de top, nu en in de toekomst. De staf vult de wensen op tactisch, technisch, fysiek, mentaal en organisatorisch gebied in, zodat Dames 1 zich de komende jaren op alle vlakken kan blijven ontwikkelen. 

 

Het team bestaat uit:

·       Serge Spoelstra. Eindverantwoordelijk voor team, staf, structuur en organisatie. Serge is een ervaren teambegeleider in de hockeywereld en op LAREN, meest recentelijk in het begeleidingsteam van huidig landskampioen LAREN Jongens A1. Serge heeft een grote staat van dienst binnen de club en wordt alom gewaardeerd. 

·       Darren Cheesman. Assistent trainer-coach. Darren is voormalig Engels en VK international. Talent Development Coach Nationaal Team Engeland en VK (2015-2017), Director of Hockey Haileybury Hertford (2015-2018). Assistent coach bij Royal Wellington Brussels (2018-2019) en hoofdcoach bij Waterloo Ducks Brussels (2019-2020). Darren is tegenwoordig Technical Consultant en Performance Coach bij de Belgische hockeybond. Daarnaast is hij Coach Educator voor de FIH (Fédération 
Internationale de Hockey). Beide activiteiten combineert hij met zijn nieuwe rol. 

·       Frank Balvers. Trainer Hockey Tactisch & Technisch. Frank zal de vertaling van strategie naar tactiek invullen. Frank was in de afgelopen jaren al trainer-coach indoor Laren Dames 1 (2x landskampioen en Europees kampioen). Hij is al drie jaar aan de staf van Dames 1 verbonden.

·       Julia Müller. Technisch Trainer. Julia is voormalig speelster van LAREN Dames 1 en Duits oud-international (EK Goud in 2007&2013, brons op de Olympische Spelen 2016).

·       Marit Pronker. Performance coach.

·       Joachim Hulscher. Fysiotherapeut 
Sponsors
Gerelateerd nieuws
H1 - Reservering
zondag 2-8 thuis om 10:00 info
Agenda


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Ellena Bemer
Evie Boer
Christian Jorna
Dominique Kloosterhuis
Cazijn Langeler
Juliette Quaedvlieg
Ronald Reijmers
Thijs van Remmen
Claudine Snoodijk - van de Kieft