Header_1718_00jpg.jpg Header_1718_03.jpg Header_1718_05.jpg Header_1718_06.jpg Header_1718_07.jpg Header_1718_04.jpg Header_1718_13.jpg Header_1718_09.jpg Header_1718_10.jpg Header_1718_08.jpg Header_1718_01.jpg Header_1718_02.jpg Header_1718_11.jpg
Nieuwsafbeelding

Reminder: Aanpassing scheidsrechtersbeleid seizoen 2018-2019

6-6-2018  | 

Reminder: Aanpassing beleid scheidsrechterscommissie seizoen 2018-2019

Het seizoen is alweer bijna ten einde. Afgelopen seizoenshelft hebben we getracht zoveel mogelijk jeugdleden en hun ouders te enthousiasmeren om een scheidsrechterskaart te halen. Op het laatste examen waren dat er maar liefst 40 en...  100% geslaagd. Dit is geweldig, maar nog steeds hebben een aantal jeugdteams te weinig tot géén ouders die kunnen fluiten. Daarom organiseren we direct aan het begin van het nieuwe seizoen in september weer nieuwe examens. Lees verder voor de data.

Altijd dezelfde gezichten in de gele jas op het veld
Valt het u ook op dat steeds weer dezelfde ouders in het gele jasje langs de lijn staan te fluiten? En denkt u dan dat ze daar altijd zin in hebben? In sommige gevallen is dat zeker zo, gelukkig en wij zijn deze ouders dan ook zeer dankbaar. Maar de meeste ouders vinden het helemaal niet fijn om vaak te moeten fluiten. Toch staan ze er gelukkig wel en helpen ze zodoende het team weer uit de brand.

Wat betekent het als er in een jeugdteam weinig tot geen ouders kunnen fluiten?
Dit zorgt voor een onevenredige belasting bij diegene die wel kunnen fluiten. Zoals reeds gemeld, niet iedereen vindt het leuk om frequent opgesteld te worden en de club krijgt hier vaak opmerkingen over.

Ook kan de club niet continu jeugd opstellen bij teams waar geen fluit ouders zijn. Jeugd moet vaak zelf spelen op dezelfde tijd en de jeugd moet ook nog vaak begeleid worden, waar ook ruimte voor nodig is. Kortom, indien ouders niet kunnen of willen fluiten, dan komt de wedstrijd van uw kind in gevaar.

Hoe voorkomen we dit?
We proberen ieder seizoen zoveel mogelijk ouders enthousiast te krijgen om hun scheidsrechters kaart te halen. Voor de A en B jeugd geldt het beleid dat het verplicht is om hun kaart te halen. Dit zorgt er ook voor dat de jeugdspelers zelf meer bewust zijn van de regels, meer spelplezier daardoor ervaren en dat ze deze scheidsrechters kaart voor de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Helaas is dit niet genoeg en kampen we nog steeds met tekorten op het veld. Daarom gaan we ons beleid veranderen vanaf het komend seizoen.

 

Aanpassing beleid scheidsrechterscommissie hockeyclub Laren seizoen 2018-2019

Ouders van spelend jeugdlid
Voor alle ouders van de jeugdteams vanaf de D geldt dat ze opgesteld worden. Per seizoen wordt u, indien uw kind in de D of C-jeugd speelt, minimaal 1x opgesteld. Speelt uw kind bij de B en de A, dan zal u 2x per jaar worden opgesteld.

Voor degene die nog geen scheidsrechters kaart hebben, bieden wij u allen aan om uw kaart direct aan het begin van het seizoen te halen. U kunt u hiervoor vanaf 1 september bij ons opgeven op het volgend mailadres: [email protected]. U krijgt dan een uitnodiging tot een digitale leeromgeving zodat u zich kunt voorbereiden. De data om het examen te doen staan hieronder vermeld.

Daarnaast zal de club ook begeleiding bieden voor degene die voor het eerst gaan fluiten. Dit geldt zowel voor de ouders als voor de jeugd. De examendata zijn:

 

  • maandag 24 september 2018
  • dinsdag 23 oktober 2018

 

Alle ouders, kaart of niet, worden dus vanaf het nieuwe seizoen opgesteld. Alleen ouders met een andere taak zoals coach, groepsleidster of bestuurslid worden ontheven. Indien u niet kunt fluiten, wordt u geacht zelf voor vervanging te zoeken. Dit kan binnen het team van uw kind, maar ook daarbuiten. Net als met zaalhockey, kan u er ook voor kiezen om een betaald jeugdlid te vragen. Dit is uw eigen beslissing.

De verdeling van de jeugdteams zal er vanaf seizoen 2018/2019 als volgt uitzien:
o A-jeugd wordt gefloten door ouders.

o B-jeugd wordt gefloten door ouders en bij hoge uitzondering door een A-jeugd lid.

o C-jeugd wordt gefloten door de ouders van het team in combinatie met jeugdscheidsrechters uit de A-jeugd.

o D- jeugd wordt gefloten door de ouders van het team in combinatie met jeugdscheidsrechters uit de B-jeugd.

Voor de eerstelijns teams geldt dat deze door onze CS plus scheidsrechters en/of door de bond worden gefloten.Ouders van deze teams kunnen indien nodig worden ingezet om af en toe een wedstrijd van een ander team te fluiten.

De arbitragecommissie
Reacties

Ruben Langerak
Bas de Groot
Waar kan mijn dochter haar behaalde kaart ophalen?

Reageer op het nieuwsSponsors
H1 - Oefenwedstrijd
zondag 11-8 uit om 14:45 info
D1 - Oefenwedstrijd
donderdag 15-8 thuis om 20:00 info
Agenda


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Dylan du Chatenier
Fleur Mansion-van Zuiden
Stella Sybesma