Header_17-9.jpg Header_17-3.jpg Header_17-2.jpg Header_17-4.jpg Header_17-6.jpg Header_17-5.jpg Header_17-8.jpg Header_17-7.jpg Header_17-1.jpg
Nieuwsafbeelding

Zaalhockey in een eigen Laren hal?

11-5-2017  | 
Steeds meer Laren leden zijn ook enthousiaste zaalhockeyers. Begrijpelijk, want het is erg leuk om te doen en het verbetert je tactisch inzicht, je techniek en verhoogt je handelingssnelheid. Zaalhockey groeit landelijk hard (ruim 10% per jaar) en wordt door de KNHB en de clubs inmiddels zeer serieus genomen. Wij doen dit ook: voor komend seizoen willen we graag dat jeugdleden zich niet meer apart hoeven op te geven voor zaalhockey. In principe gaat ieder jeugdlid dan automatisch de zaal in, tenzij iemand aangeeft dit expliciet niet te willen. Dit betekent dan nog meer Laren zaalhockeyteams. Om al deze enthousiaste zaalhockeyers goede faciliteiten te kunnen bieden, hebben we het initiatief genomen om een eigen indoor blaashal te realiseren. Als het ons lukt zal de hal vanaf half november op het grasveld naast veld 3 komen te staan.

Waarom een eigen hal?

Nu al te weinig capaciteit
Het succes van het zaalhockey heeft zijn schaduwzijde. De grenzen van de zaalcapaciteit in Laren en omgeving zijn ruimschoots bereikt. De gevolgen werden afgelopen winter goed zichtbaar: nauwelijks trainingsmogelijkheden in de voorbereiding op de competitie, her en der trainen op afgelegen locaties, soms in te kleine zalen en veel teams die geen thuiswedstrijden speelden. Als er nog meer jeugdleden gaan zaalhockeyen wordt deze problematiek nog veel groter. Een onwenselijke situatie.

Veel meer mogelijk
Een eigen blaashal op ons eigen complex zal de club veel goeds brengen. In de hal komen twee volwaardige velden te liggen waardoor de capaciteit enorm uitgebreid wordt. We kunnen al ruim voor het begin van de competitie beginnen met trainen. We kunnen veel meer trainingsuren inplannen en alle thuiswedstrijden worden in de hal gespeeld. Ook zullen de F-jes en E6-tallen kunnen gaan zaalhockeyen.

Eindelijk zullen we zaalhockey als een volwaardige sport kunnen beoefenen. Voor alle teams zal het niveau stijgen. De ontwikkeling van de spelers zal een vlucht nemen, net als het plezier in het spelletje en… ook niet onbelangrijk… de resultaten zullen vast niet achterblijven.

Maar er is meer. We kunnen veel makkelijker naar wedstrijden van andere teams gaan kijken en elkaar aanmoedigen. De hal en ons clubhuis zullen in de donkere wintermaanden een plek zijn waar een gezellige drukte heerst. Wat ook leuk is om te melden is dat als ondergrond voor de blaashal eventueel een nieuw kunstgrasveldje voor de mini’s aangelegd zal worden.

Zet ‘m op voor Laren!
Als we het zaalhockey de ruimte willen geven binnen onze club zullen we nu in actie moeten komen. En dan bedoelen we ook echt WE! Want zo’n hal is natuurlijk best een investering. Hier is extra geld voor nodig. In het nieuwe seizoen willen we om te beginnen een loterij en een veilingdiner organiseren. We willen teams stimuleren om acties op te zetten die geld opbrengen. Nogmaals, de hal komt er alleen als we samen onze schouders eronder zetten. We hopen dat het gaat bruisen van de activiteiten op de club. Doe ook mee en zorg dat we die blaashal samen opzetten, ofwel: zet ‘m op!

Vind je het leuk mee te helpen, bijvoorbeeld met de organisatie van activiteiten, geef je dan snel op via [email protected].

Meedenken? Kom naar de ALV op 19 juni a.s.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering zal een uitgebreide presentatie worden gegeven over onze plannen voor de zaalhockeyhal. We hopen dan ook weer een paar stappen verder te zijn. Ook zal daar de financiële onderbouwing gedetailleerd worden gepresenteerd en toegelicht. Iedereen krijgt de ruimte zijn of haar mening te geven, suggesties te doen en vragen te stellen. Wij nodigen alle leden uit deze datum nu alvast in de agenda te blokkeren en aanwezig te zijn.

Met sportieve groet,

Thorvald Voorman
Pieter van der Plas
Gert Goorhuis
Stijn Eijkman

Sponsors
Gerelateerd nieuws
H1 - SCHC
woensdag 18-10 thuis om 20:30 info
D1 - hdm
zondag 22-10 thuis om 12:45 info
Agenda
18-10 Bondscheidsrechters
18-10 Gold Cup Heren 1 - SCHC heren 1
23-10 Nationale Sportkampen (herfstvaka...
29-10 Super Sunday
29-10 Ontvangst genodigden/sponsoren SS...Steun de club en boek je vakantie via Booking.com
Zoeken
Vandaag jarig
Tim Cohen de Lara
Frits Ketelaars